25. června 2024 12:00
Martin Kolář

Dům zavražděného mafiána Antonína Běly je na prodej. Pozůstatek divokých devadesátých let potřebuje rekonstrukci

Dům, který patřil rodině zastřeleného podnikatele Antonína Běly, je na prodej. Nemovitost, která se nachází v Úvalech u Prahy, je k mání za 12 900 000 korun.

O tom, kdo v dubnu 1996 nechal v Úvalech zavraždit mafiána Antonína Bělu, se roky vedly spory. Podezření padlo také na lidi kolem Františka Mrázka. Sám Mrázek ale zemřel rukou nájemného zabijáka v roce 2006. Vraždy Mrázka a Běly se nikdy nepodařilo kriminalistům vyřešit.

Nyní je dům, který leží v klidné části Úval, na prodej za 12 900 000 korun. V inzerátu, který na prodej nemovitosti láká, stojí, že dům je ve špatném stavu a bude nutná rekonstrukce. Dům stojí na samostatném pozemku o velikosti 892 m² s užitnou plochou 200 m². Objekt má 2 nadzemní podlaží a 1 podzemní podlaží s celkem 8 místnostmi.

Stavení v Úvalech není na první pohled nijak honosné, dům se od okolní zástavby nijak neliší, jen okna jsou zamřížovaná. Podle webu eXtra.cz je nechala zamřížovat Bělova manželka Marie, která dům obývala po smrti manžela.

Čtěte také: Záhadná vražda romského kmotra devadesátek. Kdo nechal rozstřílet Bělu?

Nemovitost lze podle inzerátu využít k prestižnímu a příjemnému rodinnému bydlení v místě s plnou občanskou vybaveností, s rychlým přístupem na pražský okruh a krátkou dojezdovou vzdáleností do centra Prahy. Je možné, že dům zaujme nějakého člověka, který se zajímá o osobnosti spojené s divokými devadesátými lety.

Běla byl zavražděn 14. dubna roku 1996. Neznámý střelec na něj vypálil kolem 40 ran ze samopalu ráže 9 × 19 mm Parabellum, z nichž nejméně 22 zasáhlo Bělu. Mezi podezřelými byli jeho kamarád František Mrázek či Bělův bývalý bodyguard Pavel Šrytr. Hovořilo se také o tom, že za vraždou mohla stát mafie ze zemí bývalého Sovětského svazu. Vraždu Antonína Běly se ale vyšetřit nikdy nepodařilo.

Zdroj: eXtra.cz, sreality.cz

Antonín Běla byl rozebírán v podcastu Hlasy zločinu:

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský