20. února 2024 16:25
Martin Kolář

Bojovnice za totalitní Rusko má v Evropě utrum. Mohou za to ostré názory a zvláštní spojování s Putinem

Tvrdá propaganda Ruské federace jede na plné obrátky a Evropa proti ní bojuje sankcemi. Relativně nově se to týká homofobní rádoby cenzorky, o níž se v bulvárním tisku objevily nepěkné spekulace.

Jekatěrina Mizulinová (39) je šéfkou neziskové organizace Liga bezpečného internetu, pod čímž si lze představit ledacos. Nicméně nejde o potírání dětského porna nebo snad kyberšikany, to spíš naopak. Tedy, co se týče té kyberšikany. Liga bezpečného internetu má za cíl bojovat proti LGBTQ+ ideologii, podporovat „denacifikaci“ Ukrajiny a celkově dělat všechno proto, aby byl bizarní režim Ruské federace vylíčen v nejlepším světle.

Cenzura pro cenzorku

Právě proto se také Mizulinová ocitla na seznamu sankcionovaných osob Evropské unie. „Nově se na seznamu nachází také ruská polovládní organizace Liga bezpečného internetu, která je nápomocna ruské vládě při prosazování cenzurních opatření, a její předsedkyně Jekatěrina Mizulinová, odpovědná za závažné a systematické porušování svobody přesvědčení a projevu,“ stojí v oficiální zprávě Rady Evropské unie z 29. ledna 2024. Sankce mají podobu zmrazených účtů a zákazu cestování do zemí EU.

Čtěte také: Putin říkal o Krymu nesmysly. Za ruský ho ale dlouho označoval i Navalnyj, říká Havlíček

Mizulinová se toho opravdu nebojí, na svých stránkách například uvádí, že „Napřed vyčistíme Ukrajinu od fašistů a banderovců, pak se pustíme do Googlu a Wikipedie.“ Předsedkyně neziskovky se přitom netají obdivem k Vladimiru Putinovi, s nímž ji pojí jedno selfie a bulvární spekulace o jejich milostném poměru. Nic z toho se ale nepotvrdilo.

Zdroje: Evropa.eu/Dailymail

Mohli jste minout: Úřady nevydaly Navalného tělo: Jeho matku nepustili do márnice. Zabil ho Putin, řekla vdova

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární filmy na Prima Zoom