Rozžhavené UFO překvapilo dvěma výskyty v rozmezí hodin. Napodruhé ochromilo celé letiště

Vetřelci dávnověku S14 (3) – Čínské UFO

Těžko vysvětlitelné úkazy se podle všeho nevyhýbají ani Číně. Neznámý objekt zde zastavil leteckou dopravu a vyvolal všeobecné pozdvižení.

Čínské město Chang-čou zažilo 7. července 2010 něco zcela nevšedního. Přestože na první pohled se jednalo o normální letní den, v odpoledních hodinách zaznamenali obyvatelé města podivný jev, který se odehrál přímo nad městem. Nad hlavami obyvatel Chang-čou se vznášelo něco, co dodnes nikdo uspokojivě nevysvětlil.

Den, kdy se zastavil letový provoz

Svědci incidentu popisovali objekt různě. Podle někoho to byla ohnivá koule, jiní ho označili za něco jako kometu. V zásadě se ale shodli na tom, že se jednalo o pomalu se pohybující rozžhavené těleso s ocasem, které směřovalo k zemi. Po šesti minutách ale objekt prudce změnil směr a odletěl neznámo kam. Ať se jednalo o cokoli, bylo to podle všeho řízené. Poprask ale tajemný předmět nezpůsobil jen mezi obyvateli města.

Čtěte také: Ve vesmíru nejsme sami. Myslí si to stále více vědců, už máme dost možností, jak to zjistit

Neznámý objekt zaznamenali ten den v devět hodin večer na místním letišti. Třebaže obsluha nic neviděla pouhým okem, rozhodně zaznamenala cosi na radaru a pokusila se navázat kontakt. Objekt ale neodpovídal, a tak dispečeři pro jistotu přerušili odlety, čímž způsobili čtyřhodinové zpoždění. O původu objektu se objevilo několik teorií, od cizí stíhačky až po mimozemšťany. Jak ale uvidíte v pořadu Vetřelci dávnověku na Prima ZOOM, skutečnost nikdy nikdo neodhalil.

Zdroje: China Daily / ABC

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom