Zachránili mimozemšťané lidstvo před jadernou válkou? S podivnou konspirací přišel muž, který byl na Měsíci

Známý astronaut tvrdí, že informace čerpá od vysoce postavených důstojníků amerického letectva. Mimozemšťané prý narušovali jaderné testy.

Jako astronaut NASA se Edgar Mitchell kdysi dostal mezi naprostou elitu. V roce 1971 byl součástí mise Apollo 14 a je šestým člověkem, který se kdy prošel po povrchu Měsíce.

Mohlo by vás zajímat: Lidstvo dělá první krůčky k rutinním cestám na Měsíc, tvrdí expert. Mise může přepsat historii

Někdo by mohl říci, že od té doby to s ním šlo z kopce. Téměř ihned po svém návratu totiž začal otevřeně komunikovat své přesvědčení, že jsme v péči inteligentních mimozemšťanů, a stal se jednou z nejvýraznějších osobností komunity, která se věnuje konspiracím o UFO.

Chtějí mír na Zemi

Jeho poslední tvrzení je rozhodně zajímavé. Serveru Mirror Online se svěřil, že to byli právě mimozemšťané, kdo pomohl zastavit takzvanou Studenou válku mezi Spojenými státy a Sovětským svazem a odvrátit tak jadernou zkázu lidstva.

Svědčí o tom podle něj podivné věci, které se děly na raketové střelnici White Sands v Novém Mexiku. „Ve White Sands se testovaly první jaderné zbraně, a to mimozemšťany zajímalo,“ vysvětlil. „Chtěli vědět, čeho je naše armáda schopná. Z toho, co jsem zaslechl od lidí, vyplývá, že se nás mimozemšťané snažili odradit od války a pomoci nám na Zemi nastolit mír.“

Uvedl, že podle informací, které čerpá od „vysoce postavených důstojníků amerických vzdušných sil“, se běžně stávalo, že neidentifikované létající objekty americké testovací střely nějak zneškodnily. Také naznačil, že tuhle praktiku mimozemšťané nikdy neopustili a že se podobné incidenty opakovaly ve všech napjatějších obdobích 20. století.

Skeptici se ptají proč

Většina lidí, včetně vědecké komunity, nicméně vůči Mitchellovým tvrzením zůstává skeptická. První argument, který padne, je: Proč by vyspělá mimozemská rasa zvolila zrovna tento nepříliš efektivní způsob, jak válečnou hrozbu odvrátit? A na tuhle otázku Mitchell ještě uspokojivě odpovědět nedokázal.

Zdroj: Mirror, NASA, Military.com, The Guardian

Mohli jste minout: Slyšení o UFO: Máme nelidské biologické stopy, řekl exzpravodajec. Mluvil i o vraždách

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom