5. června 2024 15:30
Adam Vala

Herci z Bratrstva neohrožených znovu pohromadě. Na 80. výročí Dne D seskočí padákem nad Normandií

Tváře jednoho z nejlepších seriálů všech dob se snesou k zemi přímo v Normandii. O jejich seskoku vzniká i dokument

Osmdesáté výročí vylodění v Normandii, resp. památného Dne D, vybudilo k akci herce ze slavného seriálu Bratrstvo neohrožených. Ten pojednává převážně o osudu roty E, která patřila pod 2. prapor 506. parašutistického pluku 101. vzdušné výsadkové divize Armády Spojených států, jež se invaze účastnila. Seriál byl natočen podle historických událostí na motivy stejnojmenné knihy Stephena Ambrose a vystupují v něm postavy přímo vycházející ze skutečných příslušníků roty E. I proto se herci, kteří je ztvárnili, rozhodli uctít jejich památku seskokem, který se uskuteční během oslav vylodění.

Herci-parašutisté

Za iniciativou podle Yahoo stojí herec Alex Sabga-Brady, který ztvárnil postavu Franka Melleta. Spolu s dalšími herci se dohodli, že nejlepší možný způsob, jak uctít památku vojáků, které v seriálu hráli, je provést seskok padákem nad místem, kde invaze před 80 lety proběhla. Sabga-Brady spolu s pěti dalšími herci trénovali v kempu Toccoa, kde v době druhé světové války probíhal i výcvik 101. vzdušné výsadkové divize, a následně se přesunuli do Francie. Součástí jejich seskoku je samozřejmě také snaha zvýšit povědomí o válce, vylodění i jednotlivých vojácích.

Mohlo by vás zajímat: O kapitulaci Německa věděl dřív než zbytek světa. 50 let musel o dešifrovaném vzkazu mlčet

Co se týče složení parašutistického oddílu, vedle Sabga-Bradyho se na seskoku podílí George Calil, který ztvárnil seržanta Alleyho, dále Christian Black, jenž hrál Waltera Hendrixe, Mark Lawrence, který v seriálu ztvárnil Williama Dukemana, Rene Moreno coby Joseph Ramirez a nakonec Nolan Hemmings, který hrál Chucka Granta. Pokud vás okolnosti kolem vzpomínkového seskoku zajímají více, chystá se v režii Sagba-Bradyho také dokument pojmenovaný The Jump: Currahee to Normandy, který bude sledovat přípravu seskoku, trénink v kempu Toccoa, přesun do Francie i celé vyvrcholení snah jednotlivých herců.

Zdroj: Yahoo, The Telegraph

Video: Trailer seriálu Bratrstvo neohrožených

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský