31. července 2024 16:35

Žralok ukousl mladíkovi ruku. Podívejte se na rekonstrukci celého útoku

Žralok bělavý útočí - Hunter Treschl

Žralok bělavý patří k nejagresivnějším žraločím druhům. O tom se přesvědčil teprve 16letý chlapec, jehož setkání se žralokem stálo ruku.

Žralok bělavý nebo také žralok býčí je velice teritoriální tvor, jenž si své území pečlivě hlídá, a pokud pobývá v mělkých vodách, představuje pro člověka velké nebezpečí. Koneckonců, jeho útoky na pobřeží New Jersey v roce 1916 inspirovaly román Čelisti. O nebezpečí, jež tato paryba představuje, se 14. června 2015 přesvědčil 16letý Hunter Treschl.

Čtěte také: Chvíle strachu na Gran Canarii: Žralok byl v mžiku v mělkých vodách pláže, lidé vše natočili

Brutální stisk

Treschl onoho dne trávil rodinnou dovolenou v oblasti Oak Island v Severní Karolíně.  On, jeho bratranec a jejich babička odpočívali na pláži. Po třech nebo čtyřech hodinách naprosté pohody se Treschl rozhodl jít si zaplavat. Voda byla hodně kalná, protože se přes ni den předtím přehnala bouře, a tak Hunter neviděl nebezpečí, které se k němu neprostupnou vodou blížilo.

Když 15 metrů od břehu ucítil náraz do kotníku, myslel si, že je to jen trnucha, kterých je v Severní Karolíně plno. Brzy se ale z vody vynořil žralok a zakousl se Treschlovi do levé ruky tak silně, že mu ji jediným pohybem ukousl v lokti. „Podíval jsem se dolů a najednou tam prostě nebyla,“ vzpomíná Hunter Treschl na hrůznou událost v pořadu Žralok bělavý útočí na Prima ZOOM. Jeho bratranec jej vytáhl z vody a ostatní návštěvníci pláže mu pomohli zastavit krvácení, může tak být vděný alespoň za to, že útok žraloka nakonec přežil.

Zdroje: ABC/CNN

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora