5. dubna 2024 07:05
Adam Vala

Měli doma přes 150 koček, některé byly po smrti. Soud přišel se zákazem a pokutou

Zachraňování koček je krásná věc, má však své jasné meze, které by se neměly překračovat.

Chovat v bytě kočku nebo psa není nic neobvyklého. Naopak, pro mnoho lidí i celých rodin jde o skvělého společníka, který může naučit zodpovědnosti, stejně jako rozdávat lásku na všechny strany. Nesmí se to však přehánět, aby situace nezašla tak daleko jako v případě jednoho francouzského páru. Manželé z Nice totiž ve svém bytě o rozloze 80 metrů čtverečních chovali 159 koček a sedm psů.

Téměř dvě stě zvířat v bytě

O nepříjemném případu píše BBC a uvádí, že zvířata odhalená v bytě trpěla dehydratací, podvýživou a byla nakažena parazity. To je zcela v rozporu s tím, jak je přípustné domácí mazlíčky chovat, zvláště když některá ze zvířat uhynula, což se následně dozvěděli policisté zasahující v bytě manželského páru v průběhu roku 2023.

„Policie objevila v každém pokoji desítky zvířat, úřady hlásily, že všude jsou zvířecí exkrementy,“ popisuje BBC a doplňuje, že mrtvá těla zvířat byla nalezena v koupelně. Manželé se se svým případem dostali až před soud, který jim udělil podmíněný trest, trvalý zákaz chovu domácích zvířat a dále nutnost zaplatit více než 150 tisíc eur charitativním organizacím na ochranu práv zvířat.

Čtěte také: Bezdomovkyně z garáže prodloužila vlčákovi život o měsíce. Teď marně shání jiného hlídače

Majitelka bytu přiznala, že kočky byly láskou jejího života, připustila ale, že situaci podcenila. Ostatně, podle BBC ji psychiatrický posudek diagnostikoval Noemův syndrom, tedy nutkavou potřebu zachraňovat zvířata, aniž by toho ale byla řádně schopná.

Zdroj: BBC, The Independent

Video, které jste mohli minout: Zákaz krmení toulavých koček? Obecní vyhlášky jsou často v rozporu se zákonem

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom