7. září 2024 11:50
Komerční sdělení

Peugeot 3008: spousta jízdních zážitků a žádné kompromisy

Bez ekologických pohonů to v moderním automobilovém světě takřka nejde. Spalovací motory pomalu opouštějí scénu a místo nich přicházejí pohony, které jsou ohleduplnější k životnímu prostředí. Nicméně není třeba se jich obávat. Kromě toho, že jsou šetrnější, jsou i příjemné na řízení, uživatelsky přátelské a nepřijdete ani o zážitky z jízdy. Nabídka nového Peugeotu 3008 zahrnuje hybridní a elektrické pohony, které jsou mimořádně efektivní, přičemž cena startuje už na 749 000 Kč.

Nový Peugeot 3008 se označuje jako SUV fastback. Znamená to, že má sportovní a dravé tvary, což dokazuje i působivě skloněná záď. Tato silueta je zároveň velmi aerodynamická, což je zárukou intenzivních zážitků z jízdy. Vůz si však ponechal svoji vyvýšenou pozici typickou pro SUV segment, která chrání podvozek a zároveň usnadňuje nastupování.

Prémiový interiér

V interiéru najdete impozantní Peugeot Panoramic i-Cockpit®. Jedná se o systém, který posouvá požitek z jízdy na vyšší úroveň díky velkolepé 21palcové plovoucí panoramatické obrazovce, která v sobě spojuje vyvýšený přístrojový panel a centrální dotykový displej. Zajímavý je také kompaktní volant. Na něm jsou nově umístěny ovládací prvky se schopností rozpoznat prsty řidiče. A pochvalu si zaslouží i ergonomicky tvarovaná sedadla, která mohou být odvětrávaná, vyhřívaná a masážní.

Tichý šepot

Pod kapotou elektromobilu Peugeot E-3008 tichounce vrní elektromotor. Elektrická verze se dodává v několika variantách: 210, 320 nebo 230 k, s dojezdem 524 nebo 680 km a jako dvoukolka či čtyřkolka. Pro dosažení této bezpochyby slušné porce bezemisních kilometrů používá Peugeot E-3008 velkou vysokonapěťovou baterii. Její nabití přitom netrvá o nic déle než u menších úložišť. Z 20 na 80 % se dá pomocí rychlodobíječky dobít za necelou půlhodinku.

Dobíjení nechte na něm

Nemáte-li kde dobíjet či pokud vám elektrický pohon nevyhovuje, můžete si pořídit benzínový hybridní vůz. Díky jeho baterii, která se dobíjí výhradně za jízdy, snižuje spotřebu paliva až o 15 % v porovnání s klasickým spalovacím motorem. Zapínání elektromotoru neřešíte, a ani nemůžete. To totiž kompletně řídí elektronika. Dělá to ovšem tak dobře, že vůz umí ve městě jezdit až 50 % času v plně elektrickém režimu s nulovými emisemi.

Ekojízda plná zážitků

Každého řidiče hřeje pocit z používání vozu, který je ohleduplný k životnímu prostředí. Nicméně zážitky z jízdy nesmí chybět. V tomto ohledu vás nový Peugeot 3008 určitě nezklame. Nabízí jedinečnou jízdní dynamiku, okamžité zrychlení či čtyři režimy jízdy, mezi nimi i Sport či 4WD. Nad tím, abyste si radost z řízení náležitě vychutnali, dohlíží armáda nejmodernějších asistenčních systémů. Zahrnuje například sledování mrtvého úhlu s dosahem až 75 m, adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go či poloautomatickou změnu jízdního pruhu. O váš dokonalý přehled se pak postará systém Peugeot VisioPark 3 s jeho čtyřmi kamerami a dvanácti senzory.

Cena od 749 000 Kč + 5letá záruka

Náš tip: Chcete si užívat luxusu bezstarostného používání vozu? Pořiďte si nový Peugeot 3008 na operativní leasing za měsíční splátku 11 380 Kč včetně DPH. Povinné a havarijní pojištění je v ceně.

Komerční sdělení

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský