14. června 2024 17:30
Komerční sdělení

Hotel International v Brně hostil i pilota formule Schumachera. A co si objednala královna Alžběta?

V Brně slavné osobnosti žijí a další jihomoravské město rády a často navštěvují. I Hotel International Brno, čtyřhvězdičkový moderní hotel s výjimečným umístěním přímo v centru Brna, pod hradem Špilberk, by mohl vyprávět. Hostil například papeže Benedikta XVI., anglickou královnu Alžbětu II. a mnohé známé herce a sportovce. V samém srdci města stojí už od roku 1962 a právem se řadí mezi jeho architektonické skvosty.

Mezinárodní hotel v bruselském stylu byl postaven v historickém centru města počátkem šedesátých let. Na výstavbu jedenáctipodlažní reprezentativní budovy s moderní konstrukcí a technologickým vybavením byla užita řada drahých materiálů. Nadstandardně byly pojaty také interiéry hotelu, které vycházely ze soudobé estetiky Světové výstavy v Bruselu (EXPO 58).

Díky strategické poloze mají hosté všude kousek a proto je často kapacita naplněna na 100 %. Hosté mohou dobít energii v atraktivním soukromém Mini Spa nebo v zážitkových restauracích a barech. Na jídelním lístku hosté najdou rozmanitou nabídku jídel, ale nejoblíbenějšími zůstávají moravská a česká klasika.

Pohled z okna hotelu nabízí výhled na hrad Špilberk, katedrálu svatého Petra a Pavla a vlastně i celé centrum Brna se všemi jeho kostely a věžičkami, které máte jako na dlani. Podle pamětníků Hotel International Brno vyčníval nad ostatními už v době svého vzniku, tedy před 62 lety. „Když hotel vznikl, nabízel už nadstandardní parkovací prostory vč. vlastních garáží. Měl výrazné prvky moderního hotelu, např. některé pokoje byly vybavené vzduchotechnikou, což je dnes již vyžadovaným standardem,“ říká marketingový manažer hotelu Michal Řičánek v reportáži pro Prima Město. „Byli jsme v té době vyhodnoceni jako čtvrtá nejlepší hotelová stavba v Evropě. Opravdu už tehdy vystrkoval růžky směrem do Evropy. Dispozičně byl unikátní i v tom, že ubytování bylo oddělené od kongresové a restaurační části,“ dodává marketingový manažer Hotelu International Brno.

„Je to velmi praktické zvláště, když se hotel stane mimo jiné i vyhledávaným společenským centrem. Pořádáme např. nejstarší plesy v Brně, které patří k vrcholům sezóny a navštěvují je hosté ze všech koutů republiky. Letos jsme pořádali už šedesátý první ples, jde o jednu z top společenských akcí v Brně. Velmi se nám to daří, je tady vždy mnoho atraktivních osobností, úžasná zábava a samozřejmě i unikátní gastronomie. A my jsme rádi, že můžeme našim Brňákům takovou akci nabídnout,“ říká hrdě Michal Řičánek.

Hotel navštívila i britská královna

Chodbami hotelu se v minulosti procházeli například prezident Václav Havel, tenistka Anna Kurnikovová nebo závodník Formule 1 Michael Schumacher. Na vybraném menu si tu v roce 1996 pochutnala i britská královna Alžběta II.. Její návštěva zanechala obrovský dojem. „Celý hotel byl více než dva týdny na nohou, týmy kolegů se velmi pečlivě na návštěvu připravovali. Byla to zároveň pro nás velmi zajímavá zkušenost. Měl jsem tu čest být s několika kolegy přiřazen k britské královně přímo a tak přítomnost v její blízkosti v nás zanechala hluboké zážitky. Zaujaly ji naše malé domácí koláčky, které dokonce od té doby máme v repertoáru a nazýváme je Koláčky královské. Zachutnalo jí i víno, které dodával tehdy Znovín Znojmo z vinice Šobes - Rulandské šedé 1993,“ vzpomíná Michal Řičánek. Vzpomínky na setkání s panovnicí neblednou ani po téměř 30 letech od její první a jediné návštěvy České republiky. „Musím říct, že na nás působila velmi skromně a mile,“ dodává manažer hotelu.

Komerční sdělení

Populární filmy na Prima Zoom