Kate se omluvila za svůj pozměněný snímek, nesrovnalosti odhalili pozorní čtenáři

Přední světové zpravodajské agentury stáhly fotografii princezny Kate, kterou v neděli zveřejnil Kensingtonský palác, kvůli podezření, že s ní kdosi manipuloval. Dvaačtyřicetiletá Kate je pod drobnohledem médií kvůli svému zdravotnímu stavu po nedávné operaci břicha. Autorem snímku je navíc sám princ William, Kate se později za pozměnění fotografie veřejně omluvila.

Na své první oficiální fotografii od operace je manželka následníka britského trůnu prince Williama v britský Den matek, který v roce 2024 připadl na 10. března, obklopena svými třemi dětmi, tedy princi Georgem a Louisem a princeznou Charlotte. „Děkuji vám za vaše milá přání a trvalou podporu v posledních dvou měsících,“ napsala k ní Kate na síti X.

Přečtěte si také: 8 věcí, které nevíte o britské královské rodině: Její členka se narodila v Karlových Varech

Rukou princezny Charlotte to nekončí

Snímek ve svém zpravodajství použily i světové agentury, nejméně šest z nich ho ale později stáhlo. Jako první tak učinila americká AP, podle níž nesplňoval její fotografické standardy. „Při bližším zkoumání se zdá, že zdroj se snímkem manipuloval,“ komentovala svůj krok AP. Podezřelou se jejím editorům zdála pozice levé ruky princezny Charlotte vzhledem k rukávu jejího svetru, což naznačuje, že ruka byla zkopírována z jiného snímku.

Tím ale výčet sporných momentů na dlouho očekávané fotce teprve začínal. Pozorní uživatelé sociálních sítí, na nichž se fotografie rychlostí blesku šířila, podle Daily Mail upozornili i na absenci snubního prstenu na ruce Kate, podivně zkrácené vlasy princezny Charlotty (pramen vpravo je výrazně kratší než vlevo) a nelogický sklad její sukně.

Stejně jako AP snímek stáhla například britská agentura Reuters, francouzská AFP a fotobanka Getty Images. Pod rostoucím tlakem agentur a veřejnosti v pondělí 11. března princezna Kate přiznala, že snímek byl upravován, a navíc, že úpravy provedla ona sama. „Jako mnoho amatérských fotografů občas experimentuji s úpravami. Chtěla jsem se omluvit za zmatek, který způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera sdíleli. Doufám, že všichni slavící měli velmi šťastný Den matek," napsala ve svém prohlášení manželka prince Williama.

Mohlo by vás také zajímat: První fotka Kate od operace břicha. Děkuji za podporu a milá přání, vzkazuje princezna

Kate strávila po operaci břicha v lednu 2024 dva týdny v nemocnici. Povaha zákroku nebyla blíže upřesněna, avšak podle Kensingtonského paláce se nejednalo o rakovinu. Kate se neúčastnila oficiálních akcí královského paláce od slavnostní mše na Štědrý den a palác uvedl, že se k oficiálním povinnostem pravděpodobně vrátí až po Velikonocích, tedy nejdříve v dubnu.

Zdroj. Daily Mail, The Standard, ČTK

Princezna Kate není jediným členem britské královské rodiny, který má zdravotní problémy. Takto komentoval zdravotní stav krále Karla III. jeho syn William:

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora
Sdílejte článek

Populární filmy na Prima Zoom