30. srpna 2023 12:14

Vyvraždil vlastní rodinu a s mrtvolami žil čtyři dny. Vrah Širůček s úsměvem popsal krvavé řádění

Bez lítosti (4) – Den vraždy

Doživotně odsouzený vrah Miloslav Širůček byl problematickou existencí už od útlého mládí, kdy pravidelně kradl. Už v pětadvaceti letech byl recidivistou, který měl za sebou odnětí svobody za krádeže aut. Po opuštění věznice našel útočiště u své rodiny a žil s rodiči a bratrem v rodinném domku v Tučapech na Táborsku. Ideální vztahy s rodinou ale neměl.

Rodičům kradl peníze, ti mu navíc zazlívali nejen styl života, ale také volbu partnerky. Ani ta neměla s Širůčkem jednoduchý život, když jí při jedné z hádek vyrazil zub. Svou rodinu nenáviděl, bratra považoval za mazánka, který pouze kouří marihuanu, sám neměl k ráně daleko. V dokumentární sérii Bez lítosti na prima+ Širůček chladně a místy s úsměvem popisuje konflikt, jenž jej dostal do vězení natrvalo.

Rodinná hádka

Napětí v rodině vyvrcholilo 22. listopadu 2004, kdy došlo k hádce mezi Miloslavem Širůčkem a jeho otcem. Protože Širůček dlužil statisíce na exekucích a rodiče mu se svým majetkem příliš nevěřili, přepsali majetek na jeho bratra Davida. Zároveň otec chtěl, aby se Širůček odstěhoval, protože jej stále podezříval z krádeží a nechtěl, aby na dům poutal pozornost. Došlo ke konfliktu, který vyostřil David Širůček. Podle Miloslavových slov si chtěl David vyzvednout podporu, otec jej ale odmítal pustit. Přece si sousedi nemohou myslet, že rodina nemá peníze.

Čtěte také: Své oběti Šťovíček svedl v restauraci, po sexu je hned zavraždil. S doživotím se smířil

Jakmile otec po vyostřené hádce odjel, vzal Miloslav jeho revolver, šel za svým bratrem do kotelny a dvakrát jej střelil do hlavy. Počkal, až se vrátí otec, zabil jej také, vzal mu peníze a odvezl je bývalé přítelkyni, které dlužil. Následně se vrátil domů, kde čekal na matku. Jakmile se vrátila, zastřelil i ji. Těla uklidil do jiných pokojů a dva z jejich tří psů odvezl do psího hotelu. Třetího psa pustil v lese, nemohl mu odpustit, že jeho mrtvému bratrovi ohryzal koleno. Po čtyřech dnech soužití s mrtvými těly se udal na policii. U soudu neprojevil žádné emoce.

Dokumentární sérii Bez lítosti sledujte každou neděli ve 21.30 u kolegů na Primě.

Zdroj: iDnes / Týden / Dokument Bez lítosti

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom