29. října 2018 06:00

V pražské restauraci SaSaZu procestujete celou Asii

Restaurace SaSaZu je synonymem toho nejlepšího, co asijská kuchyně nabízí.

Šéfkuchař Andy Tan, původem z Indonésie, vám umožní pomyslně procestovat opravdovou Asii s jejími neopakovatelnými barevnými a chuťovými kombinace, naservírovanou ve stylu prvotřídní evropské restaurace. S Andyho pomocí se ponoříte do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a poznáte nečekané a báječné kombinace, které tato kuchyně nabízí. Andy si pro letošní podzim připravil pro všechny fanoušky asijské kuchyně mnoho skvělých novinek, které potěší každého milovníka vynikajícího jídla. Vybere si každý, ať máte rádi maso, ryby, nebo jste vegetariáni. Výrazný a osobitý rukopis šéfkuchaře je opět poznat u každého nového pokrmu.

Pro nové menu vybral šéfkuchař jídla pocházející z různých koutů Asie

První pochází původně z Číny. Jde o Shanghai Bao, tedy osobitou verzi oblíbených knedlíčků dimsum ‘xiao long bao’ s jedinečnou náplní tvořenou směsí foie gras a hovězího masa, v kombinaci s jemným květákovým pyré a se signature pepřovou omáčkou. Kromě Číny se Andy při přípravě nových pokrmů inspiroval také ve své rodné Indonésii, a dokonce přímo v kuchyni své babičky a maminky, které často připravovaly pokrm nazvaný ‘Ayam Kecap’. V tradiční podobě jde doslova o kuře v sójové omáčce. Andy se ale pokusil toto tradiční a skromné jídlo pocházející z Jávy pozvednout na vyšší úroveň a dát mu japonský podtón. Vznikl tak vynikající pokrm nazvaný Chicken Wakadori. Kuřecí maso je nejprve marinované v sójové omáčce a poté grilované na ohni pro opravdu silný chuťový zážitek.

Black Bean Cod Fish

Další novinkou na jídelním lístku je Black Bean Cod Fish neboli ryba na páře. Tento pokrm je populární ve všech asijských zemích, kde se od sebe liší akorát omáčkou. Andy ho vybral, aby tak obohatil nabídku ryb na jídelním lístku, oživil ho ale svým pojetím. Vzniklo tak lehké jídlo, které kombinuje filet z tresky připravený na páře a servírovaný s omáčkou z černých fazolí a sójové omáčky a čerstvým salátem z asijských bylinek. SaSaZu nabízí také další možnosti, jak poznat Asii v Praze. V rámci programu Zážitky si můžete vybrat, jestli se s šéfkuchařem Andym chcete naučit vařit, nebo s ním navštívit legendární pražskou tržnici Sapa. Tam poznáte veškeré chutě, vůně a barvy Vietnamu bez pasu a letenky. Kurzy vaření se konají jednou měsíčně a během sobotního odpoledne se naučíte přípravu tří asijských pokrmů a namíchání jednoho koktejlu.

www.sasazu.com www.facebook.com/RestaurantSaSaZu https://www.instagram.com/sasazu_restaurant/

Topi Pigula

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom