3. ledna 2023 06:00
Adam Vala

Fyzické testy U.S. Air Force nejsou pro slabochy. Poslední zkouška zaskočila i mariňáka

Stát se pilotem není jen o ovládání stíhacího letounu. Dokázali byste tvrdými testy projít? Právě to si nyní můžete sami vyzkoušet.

Bývalý příslušník Amerického námořnictva Austen Alexander před několika lety rozjel úspěšnou kariéru na YouTube. Podstupuje nejrůznější zátěžové testy armád a jejich složek z celého světa, aby poskytl „obyčejným“ lidem perspektivu, jak těžké a složité mnohdy mohou být. V jednom ze svých posledních videí roku 2022 pak vyzkoušel přepracovaný fyzický test pro uchazeče o vstup do letectva Spojených států a v jeho posledním cvičení tvrdě narazil.

Cvičení, která nejsou pro slečinky

První cvičení sestává z kliků, po kterých musí voják lehnout na zem a rozpřáhnout ruce. Cvičení opakuje po dobu dvou minut ve snaze trefit se do stanovených limitů a tabulek s tím, že Alexanderovi stačilo 42 opakování, aby získal plný počet bodů.

Druhé cvičení sestává z přítahů vleže křižně ke kolenům, kterých Alexander zvládl ve stejném limitu dvou minut 57. I to mu stačilo ve finálním součtu k plnému počtu bodů. Jak však sám Alexander přiznal, viděl příslušníky letectva, kteří byli ve shodném cvičení schopni dosáhnout i na úroveň sta přítahů.

Nejtěžší zkouška

Poslední test pak zahrnoval sekvenční běhání mezi kužely, rozmístěnými ve vzdálnosti 20 metrů, se zrychlující se intenzitou. Audio průvodce vysílá ve stále kratším rytmu signály, kdy je nutné vyběhnout od jednoho kuželu ke druhému s tím, že pokud testující nestihne tři signály po sobě, test končí. V tomto cvičení získal Alexander 69 bodů odpovídajících množství přeběhů mezi kužely, k maximálnímu skóre však potřeboval 86 přeběhů.

I tak získal Alexander celkově 96 bodů ze sta, což bylo ohodnoceno jako skvělé skóre, obzvlášť pro člověka, který sice vykazuje značnou fyzickou zdatnost, ale jak sám Alexander uvedl, kvůli práci už nestíhá tak často trénovat a priority posunul směrem ke své tvorbě na YouTube a doprovodným aktivitám.

Zdroj: Men's Health

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom