Tip na víkend: ochutnejte brouky i molekulární dobroty!
Máme pro vás další zajímavý tip na víkend. O víkendu se koná akce, která bude bavit milovníky vědy, jídla i exotiky! A ZOOM u toho nemůže chybět...
Propojení vědy a gastronomie? Ano, i to je možné. Pokud sami či se svými ratolestmi zavítáte v sobotu 21. června na pražskou Ladronku, setkáte se nejen s přírodovědci, ale především s řadou vybraných pokrmů. Společným tématem bude tentokrát příroda a potraviny Jižní Ameriky.
Druhý ročník vědecko-gastronomického festivalu Věda prochází žaludkem, určeného všem příznivcům zdravého jídla a přírodních věd opět uspokojí vaši touhu po vědomostech i po gurmánských zážitcích. Během dne propojí odborníci z Přírodovědecké fakulty UK kulinářské umění vybraných restaurací se špičkovou vědou.
Přijměte pozvání:
Letos se zaměříme na Jižní, Střední a Severní Ameriku. Prohlédněte si vybrané živočichy typické pro americké kontinenty a seznamte se s přípravou jak tradičních, tak zcela neobvyklých jídel. Příznivci masitých pokrmů jistě ocení americké steaky, ti co si na maso moc nepotrpí, se mohou přiučit jak připravovat exotická jídla z domácích bio surovin. Ryze vědecko-gastronomický program doplní i sportovní a netradiční alternativní aktivity.
Více informací najdeteTADY.