18. dubna 2024 07:05

Řidička natočila slonici na útěku v centru města, běžel za ní zoufalý chovatel

Řidička pořídila díky uprchlé sloní samici záběry, které se povedou jednou za život.

V Montaně jsou sice zvyklí na různé velké savce, od medvědů po jeleny, i tak byl ale pro mnohé šok, když hustou dopravu na čtyřproudové silnici skrz třicetitisícové město Butte zastavil dospělý slon. Obří zvíře na videu vypadá celkem nevzrušeně, jako by si nečekanou procházku civilizací celkem užívalo.

Až při bližším pohledu možná zjistíte, že má s sebou doprovod. Za kráčejícím slonem totiž popobíhá zaměstnanec Světového cirkusu Jordan, odkud zvíře uniklo, a snaží se obřího slona zoufale směrovat tak, aby cestou něco nezničil.

Mírumilovná slonice indická

Slonice jménem Viola nicméně neutekla ze své ohrady v touze pustit se za dobrodružstvím. Podle zaměstnanců cirkusu se během pravidelné koupele vylekala hlasité rány způsobené výfukem jednoho z nákladních aut, které projíždělo kolem.

Na útěku strávila pouhých 20 minut. Kromě frekventované silnice si prohlédla benzinku a taky se několika domům prošla po předzahrádce. Majitelé jedné z nich budou mít dobře pohnojený trávník.

Slonice byla skutečně vzorná; nic nezničila a ošetřovatelé ji byli brzy schopní vmanévrovat zpět do výběhu, takže se místní autority nemusely v případu nakonec vůbec angažovat.

Zdroj: NBC Montana, ABC News, The Guardian

Video, které jste mohli minout: Druhé gorilí mládě v Praze

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom