4. března 2024 06:00

Prima ZOOM slaví již 11. narozeniny – s image kampaní „S vámi jsme jedničky“

Dokumentární kanál Prima ZOOM patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější televizní kanály v Česku. Letos slaví už 11. narozeniny a přináší zábavu všem milovníkům dokumentů.

Kromě světové dokumentární produkce nabízí i českou tvorbu – až 28 premiér týdně ve čtrnácti přehledných tematických blocích. Prima ZOOM dosáhla celodenního sharu 1,60 % v období 1. ledna 2023 až 31. ledna 2024 v CS 15+. Jádro diváků tvoří muži ve věku 15–54 let, kde celodenní share dosahuje 2,09 %. Pro letošní rok má tematická stanice opět připravenou spoustu novinek – např. seriály Největší záhady historie a Největší mýty historie, oblíbené téma přinesou Nejnebezpečnější železnice světa, do přírody nás vezmou Krásy Kanárských ostrovů, novodobou historii připomene série Černobyl: Utopie v plamenech, zazáří aktuální český snímek Podmanivá koróna, vzpomeneme na legendu – Jane Goodallová: Naděje, a to zdaleka není vše. Další rok své existence oslaví Prima ZOOM image kampaní s claimem „S vámi jsme jedničky“.

Hlavní dramaturg Prima ZOOM Pavel Němec představuje novinky: Jak píše J. R. R. Tolkien v Pánovi prstenů, každé jaro v každém háji je vždycky jinak zelené. A když zrovna nevychutnáváte rozmanitost světa na vlastní oči, stačí přepnout na Prima ZOOM, kde jsme nachystali jarně pestrou podívanou. Na milovníky velkých příběhů čeká Normandie: Země bojovníků, Kleopatřina tajná hrobka a z moře vyzdvižená Vasa: Válečná loď duchů. Odvážlivce vábí k průzkumu Zapomenuté megastavby, Největší záhady historie nebo Letecké katastrofy: Nové důkazy. A nejen hobití zloději jistě ocení Největší loupeže s Piercem Brosnanem. V sérii Nejkrásnější evropské cesty vlakem procestujete Portugalsko, Řecko i Korsiku, navštívíte fascinující krasovou oblast Burren: Kamenné srdce Irska či mangrovové lesy zdobící Iriomote: Japonský ostrovní ráj. Příroda vás bude znovu a znovu překvapovat v titulech jako Zachyceno v pohybu, O sítích a křídlech nebo Život v barvě s Davidem Attenboroughem. A čeho všeho jsou schopni lidé, v dobrém i ve zlém, vám přiblíží skvělé dokumenty Jane Goodallová: Naděje a Černobyl: Utopie v plamenech. Věříme, že si u nás opět vyberete. Vždyť všechno, co jsme neviděli, je víc nežli to viděné...“

Nová image kampaň Prima ZOOM si hraje s jedničkami

Kampaň Prima ZOOM „S vámi jsme jedničky“ primárně reflektuje narozeninovou číslici a ocenění diváka za jeho věrnost. Jedná se o klasickou image kampaň, která je plánována ve všech afinitních médiích – jak online, s důrazem na sociální média, tak v rádiu, tištěných médiích či na prémiových outdoorových plochách po celé České republice. V rámci televizní kampaně se objeví image spot crossovaný na všech televizních kanálech skupiny Prima a jingly na Prima ZOOM. Chybět nebude ani produktová komunikace premiérových pořadů v dalších médiích a na sociálních sítích skupiny Prima.

„Na náš čtvrtý kanál jsme velmi pyšní – již od počátku přináší nejpestřejší nabídku dokumentární tvorby na českém trhu. Později jsme jej doplnili o stejnojmenný prestižní časopis, který odráží tematicky bohatou televizní nabídku. Minulý rok do rodiny Prima ZOOM přibyl i festival zaměřený na osobní rozvoj. Image kampaň nejen slaví 11. narozeniny Prima ZOOM, ale chce také poděkovat divákům za jejich věrnost a přízeň, díky které se drží na předních příčkách nejoblíbenějších televizních kanálů v České republice. Raritou je, že úplně poprvé byly idea a claim kampaně navrženy AI,“ uvádí Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima.

2/3 diváků Prima ZOOM zůstávají muži

Nejsledovanějšími premiérovými bloky v uplynulém období (1. ledna 2023 až 31. ledna 2024) se staly: Historie (úterý 20–22), těsně následovaná čtvrtečním válečným blokem 20–22, který tak poprvé nezvítězil. Nejvyššího sharu 2,42 % dosahuje úterní blok 22–24 Extrémy, zavedený v loňském roce. Nejsledovanějším dokumentům dominují historické snímky, příroda a dokudramata. Nejúspěšnějším měsícem byl duben 2023 (celodenní share 1,78 % v CS 15+). Kanál dále lehce posílil ve prospěch mužů (67 %) v CS 18–69 a ve stejné cílové skupině patří 68 % diváků do vyšších socioekonomických skupin A, B nebo C.

Už více než rok na platformě prima+ divák najde také odvysílané dokumenty, a navíc další novinky z tohoto žánru. Online sledovanost odráží realitu dlouhodobě nejoblíbenějších televizních sérií, kterými jsou Norské domy snů, Vetřelci dávnověku, Letecké katastrofy: Nové důkazy či Utajené příběhy českých dějin.

Vysokou oblibu si rovněž drží internetový portál https://zoom.iprima.cz/, jehož návštěvnost kontinuálně roste. Internetový portál plnohodnotně doplňuje dokumentární kanál množstvím zajímavých redakčních článků a videoobsahem. Nejúspěšnějším měsícem se stal únor 2023, kdy jej navštívilo rekordních 1 667 162 reálných uživatelů (PC + mobilní zařízení). Průměrně web Prima ZOOM za uvedené období (1. 1. 2023 až 31. 1. 2024) navštívilo rovněž rekordních 1 264 981 reálných uživatelů měsíčně. Článkům dominoval zájem o dramatická témata a historii podle počtu zobrazených stránek. Také zde dominuje podíl mužů (59 %). Tento web se pyšní nadprůměrným podílem vysokoškoláků (24 %). Facebook Prima ZOOM narostl na 858 000 fanoušků, dalších 34 000 sleduje Instagram Prima ZOOM.

Brand Prima ZOOM doplňuje stejnojmenný časopis zaostřený na poznání, který jako exkluzivní čtvrtletník vychází od května 2018. Jeho šéfredaktorkou je uznávaná novinářka, fotografka a válečná reportérka Lenka Klicperová. Kromě tematických článků, které odrážejí pestrou programovou nabídku TV kanálu, přináší vždy unikátní rozhovor s významnou českou osobností. V loňském roce se na obálce prestižního magazínu nejen o přírodě, historii a vědě objevili herec Marek Němec, modelka Taťána Kuchařová, herečka Barbora Hrzánová a horolezec Radek Jaroš. V letošním prvním, březnovém vydání se můžete těšit na prémiový rozhovor se sportovkyní Evou Adamczykovou. Titul vydává skupina Prima podobně jako ostatní časopisy pod hlavičkou agentury SOLOOTIONS.

Programová struktura kanálu Prima ZOOM:

redakce Prima Zoom

redakce magazínu Prima Zoom

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom