25. října 2024 15:15

Pes vyšplhal až na vrchol pyramidy. Videa obletěla svět, lidé řeší jeho osud

Psa, po jehož osudu se nyní pídí spousta lidí, natočil na vrcholku jedné z egyptských pyramid americký paraglidista.

Marshall Mosher spolu s dalšími paraglidisty nad slavnými pyramidami v Gíze přelétal v rámci každoroční akce, která do Egypta láká dobrodruhy z celého světa. Kromě úchvatného pohledu na jeden ze sedmi divů světa si ale odnesl ještě kuriózní video. Na vrcholku Rachefovy pyramidy totiž spatřil toulavého psa, který tam pobíhal sem a tam, jako by se nechumelilo, a zkoušel lovit a nahánět ptáky.

Kam zmizel?

„Mysleli jsme si s ostatními nejdřív, že je to puma,popsal svůj zážitek Mosher a tvrdil, že se o osud psa trochu obával a přemýšlel, jestli na vrcholku 136 metrů vysoké pyramidy neuvízl. Říkal si sice, že pokud se zvíře dostalo nahoru, zvládne se dostat i dolů, ale i tak mu to nedalo. K pyramidě se proto vrátil hned druhý den. Pes už byl ale tou dobou pryč.

Přečtěte si také: Na Evropu se ženou extrémy: „Sněhová bomba“ i medikán. Přinesou mráz, bouřky a vítr

Mosherovo video se brzy proslavilo na internetu a osud čtyřnohého dobrodruha se začaly zajímat stovky lidí. Na sociálních sítích se objevovaly stále další obrázky opuštěných psů, které turisté poblíž pyramid vyfotili. Jeho cestu z pyramidy ale nejpravděpodobněji zachytil jeden z dobrodruhů, který spolu s Mosherem pejska na pyramidě pozoroval a do Gízy se po zemi dostal dřív.

Mosher využil toho, že se jeho video proslavilo, a prostřednictvím získané platformy se snaží pomoci skupině Chance Animal Rescue, která v egyptských ulicích pomáhá zraněným toulavým psům. Těch je v zemi na 15 milionů.

Zdroj: CNN, AP, IG Marshall Mosher.

Video, které jste mohli minout: „Osamělý“ zajíček nebo srnče: Když lidský pach zabíjí

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora