28. listopadu 2023 12:45
Adam Vala

Poslední letošní číslo časopisu Prima ZOOM vás vezme na hory

Magazín Prima ZOOM, který zaostřuje na poznání, vychází ve čtvrtek 30. listopadu.

Představí horolezeckou legendu Radka Jaroše. Můžeme ho směle zařadit mezi ty největší osobnosti světového vysokohorského lezení. Je jedním z první patnáctky lidí, kteří zažili pohled z vrcholu čtrnácti nejvyšších hor planety. Všechno udýchal vlastními plícemi, o kterých tvrdí, že jsou úplně průměrné. Ale Radek Jaroš je světový unikát také v tom, že jen mu uberete kyslík, jeho tělo to vyburcuje k těm nejvíc ohromujícím výkonům. A i když má kyslíku dostatek, je báječný společník se schopností vtipných point, jak poznala šéfredaktorka Lenka Klicperová. Kromě nejvyšších vrcholů planety – tzv. Koruny Himálaje – má Radek na kontě také výstupy na nejvyšší vrcholy všech světadílů (Koruna světa). Tuto kombinaci zvládl na celém světě pouze on a Reinhold Messner!

Aktuální vydání dále přináší tradiční představení známých osobností z pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Objevíme Jamajku a její poklady. Koukneme se na zoubek pravdám a lžím různých vůdců. Přineseme reportáž z aktuální bitvy o ukrajinské letiště Hostomel. V kinech boduje film Napoleon s Joaquinem Phoenixem a Prima ZOOM toto téma ještě více rozvíjí. Zavítáme i dále do historie k fenoménu gladiátorů a jejich boje v aréně smrti. Vydáme se po stopách československých legionářů nebo krále Šumavy. Ukážeme vznešené majáky. Zavítáme do barevného Thajska. Prozradíme, co všechno umí mech, a odhalíme zajímavosti z evoluce zvířat. K Vánocům také patří téma velkých ryb. A aby hor nebylo málo, představíme unikátní tour „Hory“ stále populárnější kapely O5 a Radeček. Nebudou chybět kulturní tipy ani velké množství dalších zajímavých témat.

Aktuální číslo čtvrtletníku Prima ZOOM přináší spoustu pestrých informací a zajímavostí na sto stranách jen za 68 Kč. Pro fanoušky nejen Prima ZOOM doporučujeme si magazín objednat na webu SEND.cz. Bude jim chodit 4x ročně rovnou do schránky. Navíc si můžete objednat roční předplatné magazínu s dárkem v podobě balíčku luxusní brazilské kávy L’OR v hodnotě 460 Kč (obsahuje zrnkovou kávu L’OR Espresso Brazil 500 g společně s kapslovou kávou L’OR Espresso Colombia pro Nespresso kávovary), se kterým se ponoříte do světa objevování jihoamerické kávy. Poznejte to nejlepší, co kávový svět Jižní Ameriky nabízí! Za 4 vydání magazínu s tímto lahodným dárkem zaplatíte pouze 382 Kč. Předplatné magazínu Prima ZOOM je totiž ideální dárek pro každou příležitost pro všechny milovníky poznání, zábavy i dobré kávy.

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom