Američané měli zajmout mimozemšťana. Důkazní dokument si FBI vychutnala

Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno S1 (2) - Výslech mimozemšťana

Každý konspirační teoretik je schopný vyjmenovat několik tajných organizací a projektů, které se vlády světa snaží utajit tak pečlivě, že je odhalí pouze průměrný internetový uživatel. Jeden z takových fenoménů obcházel ufology v polovině osmdesátých let a stal se vítanou inspirací populárních seriálů a filmů z přelomu století.

Koncept mimozemských aktivit nějakým způsobem kontrolovaných americkou vládou se objevil 31. května 1984, kdy ufolog Jaime Shandera obdržel obálku s osmistránkovým dokumentem údajně z padesátých let. Ten vykazoval činnost projektu Majestic 12, na němž se údajně podíleli vědci, vojenští velitelé i ústavní činitelé a jehož účelem bylo monitorovat a držet v tajnosti mimozemskou aktivitu. Projekt měl založit prezident Harry S. Truman.

Srážka s mimozemšťanem

Podle dokumentů projekt Majestic 12 utajil zásadní informaci ohledně slavného přistání v Roswellu, a sice zajetí živého mimozemšťana. Tuto domněnku potvrdil jistý Richard Doty, údajně bývalý člen amerického letectva. Podle jeho svědectví přežila přistání bytost, která se vzhledem podobala stereotypnímu zobrazení mimozemšťanů. Mimozemšťan přezdívaný E.B.E. (Extraterrestrial Biological Entity = Mimozemská biologická entita) s vojáky komunikoval telepaticky, což bylo logické, protože neměl hlasivky. Další neuvěřitelné detaily blíže popisuje pořad Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno na Prima ZOOM.

Čtěte také: UFO, či podvrh? Spor o podivná těla vyvolal mezinárodní skandál. Peruánci nařídili vyšetřování

E.B.E. byl údajně vyslýchán na základně v Novém Mexiku. Pocházel ze soustavy Zeta Reticuli, jejíž obyvatele zajímal americký pokrok v jaderném zbrojení. Po nějakém čase zemřel na nezjištěnou nemoc, čímž poskytl vládě své tělo k pitvě. Dokumenty o Majestic 12 byly postoupeny FBI, která je označila slovy „completely bogus“ neboli „úplně smyšlené“.

Není jisté, kdo je vytvořil a za jakým účelem se přesně začaly šířit v ufologických kruzích. Richard Doty měl přislíbit zveřejnění nahrávek kontaktu s mimozemšťanem, nikdy ale nikomu nic nedodal. Přesto mnozí konspirační teoretici berou existenci podobných projektů za bernou minci, zároveň se projekt Majestic 12 stal základem nejen pro populární Akta X, ale také pro jeho pohrobka, podobně zaměřený sci-fi seriál Temné nebe.

Zdroje: FBI / GAO / Ronald Reagan Presidential Library

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom