4. října 2023 07:30
Komerční sdělení , Lea Janochová

Ráj nese jméno Maledivy aneb Čas na ostrovech pohody plyne sladce a pomalu

Exclusive Tours: Ráj nese jméno Maledivy aneb Čas na ostrovech pohody plyne sladce a pomalu

Pro jedny ráj, kam se s láskou pravidelně vracejí, pro druhé vysněná dovolená, na kterou se těší dlouhé roky. Ať už patříte ke kterékoli ze zmíněných skupin, je pochopitelné, že vám Maledivy učarovaly. Tyrkysově průzračné laguny v Indickém oceánu plné živočichů na dosah ruky, o pár odstínů tmavší a snad věčně vymetená obloha a bílé písčité pláže s palmami sklánějícími se k zemi. Kýč jak bič, napadne někoho možná. Ale je to kýč, který rozhodně stojí za poznání. Abyste o nic nepřišli, se postará Exclusive Tours.

Ráj, nebe na zemi, jedno z nejkrásnějších míst na planetě, také nadpozemský zážitek či splněný sen. Lidé o Maledivách mluví různě, ale vždycky s radostí v očích. Žádný div. Je tu krásně.

Exclusive Tours

Jsme zdrojem inspirace, protože i cesta kolem světa začíná myšlenkou. Jsme průvodcem, se kterým budete doma v Africe i za polárním kruhem. Jsme rádcem, který vás zná, podanou rukou, kdykoli je potřeba, a především předvídavým partnerem, díky kterému cestujete hladce a bezpečně.

zdroj: Exclusive Tours

Malé i velké divy ráje v Indickém oceánu

Celým jménem se Maledivy jmenují Maledivská republika. To je řetězec 19 korálových atolů, které celkem tvoří téměř 1 200 ostrovů, obydlených je ale jen 200. Jedná se tak o nejmenší asijskou republiku, která je navíc v nejnižší nadmořské výšce -– průměrně 1,5 metru nad mořem.

Ať už se vám líbí zdejší příroda, nebo živočichové, kteří v ní žijí, zblízka se tu dají pozorovat žraloci, murény, barakudy či rejnoci, chobotnice a želvy, nebo vám vyhovuje zdejší tropické podnebí, s návratem domů se budete smiřovat jen těžko.

Pláž, to nejsou jen lehátka a palmy

Modrými lagunami můžete proplavat, případně proplout na tradičním dřevěném člunu dhoni, oblíbené jsou plavby při západu slunce. Pokud k vám při ní dolehnou zvuky hry na bubny bodu beru, na které hrají místní, nechybí atmosféře k dokonalosti už vůbec nic. Bubny navíc velmi často přilákají zvědavé delfíny.

Filosofie Exclusive Tours

Poznávání krás vnějšího světa utváří náš svět vnitřní. Umožňujeme našim klientům zažít a vychutnat si ty nejúchvatnější zážitky a luxus, které si zapamatují navždy. Naši klienti si zaslouží jen to nejlepší. Proto všechny naše služby jsou naprosto individuální, na míru a vše je několikanásobně překontrolováno a vždy ověřeno.

zdroj: Exclusive Tours

Aby vás pláže nezačaly nudit

Oslnivě bílé pobřeží v kontrastu s azurovými lagunami je jednoduše dechberoucí. Ovšem Maledivy toho svým návštěvníkům nabízejí mnohem víc a zdejší pobyt tak posouvají na mnohem vyšší úroveň. Kdo chce poznat Maledivy jako místo pro běžný život, neměl by si odepřít cestu do hlavního města Malé. Lze navštívit zdejší památky i trhy.

Kdo touží poznat místní obyvatele a jejich zvyky, ale přitom se mu nechce vzdalovat od pláží a vyhřátých vln, ať se vydá na ostrov Vilingili. Ve zdejších lagunách se běžně koupou místní, hrají kriket, dávají si pikniky, zkrátka si užívají možností ráje, do něhož měli to štěstí se narodit.

Nedotčená příroda

Jak už jsme psali na začátku článku, většina z maledivských ostrovů je neobydlená. I na nich se ovšem můžete porozhlédnout a co víc – dokonce na nich strávit noc.

Vize Exclusive Tours

Umožňujeme svým klientům zažít planetu Zemi z pohledu nejvyšší úrovně cestovatelských služeb. Patříme ke špičce svého oboru. Luxus je u nás standard. Nabízíme nejvyšší kvalitu služeb, jsme dlouholetými odborníky a partnery těch nejluxusnějších poskytovatelů služeb. Udržujeme si příjemnou, přátelskou, ale zejména upřímnou a otevřenou atmosféru. Vždy jsme 100% diskrétní.

zdroj: Exclusive Tours

Kdo chce splatit dluh matičce přírodě, může se zapojit do řady dobrovolnických akcí. Může se tedy zapojit do osazování korálových útesů nebo do péče o živočichy.

Nebe na talíři

I zdejší kuchyně je vyhlášená. Oblíbenými pochoutky se tu tvoří především s pomocí mořských plodů a kari. A samozřejmostí je kokos.

Sport na Maledivách

Pohybu si na Maledivách může jeden dopřát víc než dost. V nabídce je surfování, windsurfing, kiteboarding, plavba na kajaku, taky vodní skútry či potápění a šnorchlování.

Pohoda bez kompromisů

Kdo chce zažít vše zmíněné a navíc obklopený luxusem a pohodlím, bez okolků zamíří do hotelu Joali Being. Funguje na soukromém ostrově Bodufushi Island. Hydroplán vás na něj z letiště v Malé přenese za slabou třičtvrtěhodinku. Můžete se spolehnout, že tu budete mít dostatek soukromí. Ve wellness resortu stojí jen pár desítek elegantně zařízených vil.

Na Bodufushi Island výraz pohoda znamená způsob bytí. To bez pochyby zaznamenají všechny vaše smysly. Pohodová filozofie se odráží na způsobu ubytování, stravování i trávení volného času. Zdejší nabídka terapií a procedur je postavena na kombinaci starodávných znalostí a moderní vědy a tvoří ji čtyři základní pilíře: Spokojenost, duševní klid, omlazující kúry a formování hlubšího porozumění mezi tělem, myslí a výživou a optimalizaci toku energie za pomoci pohybu a regenerace.

Komerční sdělení

Lea Janochová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom