25. září 2024 09:46
Komerční sdělení

Hra, která odlepí děti od obrazovky: Ponořte se do kouzelného světa Disney Lorcana

Na mobilu tráví děti v Česku průměrně přes tři hodiny denně. Deskové a karetní hry je ale dokážou od obrazovek spolehlivě odlepit. Povedlo se to také nové karetní hře Disney Lorcana, která se od svého uvedení na trh stala doslova hitem a na každou novou sérii se netrpělivě těší malí i velcí Disney fanoušci. Přečtěte si, jak unikátní herní systém Disney Lorcana mění pravidla karetních her.

Oživte Disney postavy magickým inkoustem

Sestavte si balíček karet, ponořte se do kouzelné říše Lorcana a ovládněte magický inkoust. Tak by se dala shrnout nová karetní hra Disney Lorcana, která si od svého uvedení na trh získala přízeň zkušených hráčů TCG (Trading Card Games) i naprostých herních nováčků.

V Lorcaně se hráč stává Ilumineerem, což je obdoba čaroděje, který skrze magický inkoust vyvolává na pomoc oblíbené Disney postavy jako jsou Mickey Mouse, Elsa nebo třeba Cruella.

Originální herní karty zdobí detailně propracované ilustrace a každá má svou unikátní schopnost a funkci ve hře. Kromě karet postav, předmětů nebo lokací si do balíčku můžete namíchat také karty písní, které vám ve hře dodají nejrůznější výhody.

  • Kombinuje dvě vášně: Spojuje v sobě lásku k Disney universu a strategickým hrám.
  • Je přístupná pro každého: Snadná pravidla lákají i začátečníky. Zatímco komplexnost hry udrží i zájem zkušených hráčů.
  • Sběratelský potenciál: Krásně ilustrované karty a limitované edice lákají sběratele.
  • Ideální i pro soutěživé: Kromě běžného domácího hraní se už pořádají také turnaje, které potěší hlavně kompetitivní hráče.

Disney Lorcana láká svým unikátním herním stylem

Disney Lorcana představuje svěží vítr ve světě strategických karetních her. Hra má poměrně jednoduchá pravidla a je navržená tak, aby si ji užily děti už od osmi let. Zároveň ale nabízí tolik kombinací a herních způsobů, že na ní nezanevřou ani zkušení hráči TCG.

V celé hře je klíčový kouzelný inkoust, který vyvolává postavy a určuje jejich sílu a schopnosti. Inkoustem také platíte pro zahrání konkrétní karty. Hrací karty jsou rozdělené do šesti barev. Každá barva inkoustu nabízí jinou herní strategii. Například zelený inkoust (Emerald) dokáže zmást protihráče nebo ho může donutit odhodit karty. Zlatý inkoust (Amber) zase často označuje karty s léčitelskými schopnostmi.

Nejlepší způsob, jak do hry proniknout, je začít s některým z předpřipravených balíčků – tzv. Starter Deck. V něm hráč najde 60 karet, 1 herní token a jeden booster balíček s dalšími 12 náhodně namíchanými kartami. V každém balíčku hráč kombinuje pouze dvě různé barvy inkoustu.

Cílem hry je pak co nejdříve získat 20 příběhových bodů – tzv. lore.

Objevte nové příběhy i strategie

Disney Lorcana představuje ideální příležitost pro ponoření se do kouzelného světa, zabavit se a zároveň rozvíjet kreativitu i strategické myšlení. Nové série vychází pravidelně, takže máte neustále možnost obměňovat a obohacovat svůj karetní balíček. S každou novou sérií se otevírají nové herní možnosti, protože do hry vstupují například nové typy karet, další lokace nebo nové postavy.

Aktuálně v obchodech seženete už pět sérií včetně poslední vydané s názvem Shimmering Skies, ve které se oslavuje velkolepé vítězství nad zákeřnou Uršulou. Ta kouzelnou říši Lorcana pořádně potrápila v předchozí sérii a hráči – Ilumineeři, hledají způsoby, jak napravit napáchané škody.

Komerční sdělení

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský