Nepropásněte přednášku plnou dobrodružství a cestování se Slávkem Králem a jeho fenkou Corey!

Dnes večer, 18. dubna od 18 hodin, se v Kolektivním domě ve Zlíně otevírá v rámci festivalu Neznámá Země brána do světa neomezených dobrodružství a cestování se psem. Slávek Král, dobrodruh s bohatými zkušenostmi, přivede své publikum na cestu naplněnou nejen příběhy, ale i užitečnými radami.

„Pro mě je cestování se psem nejen dobrodružstvím, ale i způsobem, jak prozkoumat svět z jiné perspektivy. Corey není jen můj pes, je to můj společník na cestách, který mi připomíná, že pravá radost spočívá v jednoduchých věcech – v procházkách po neznámých uličkách, ve vzduchu, který voní po novém místě, a v setkávání s lidmi z různých koutů planety.“

Při své autostopové výpravě navštívili neuvěřitelných 28 států celého euroasijského kontinentu a mnoho dalších míst. Z balkánských uliček a hor Banátu až po vzdálená území Ruska, Střední Asie, Íránu a Turecka.

Ale nejde jen o cesty a příhody. Slávek Král přináší i praktické rady pro ty, kteří by se chtěli vydat na podobnou výpravu se svým čtyřnohým přítelem: Jak se připravit na takovou výzvu? Jak vyřešit byrokratické záležitosti a najít ubytování přátelské pro psy? Slávek sdílí své bohaté zkušenosti s tím, jak se vyrovnat s různými klimatickými podmínkami a maximálně si užít každý okamžik na cestách.

Slávek Král není jen dobrodruh, je i spisovatel. Jeho knihy „Stopařův průvodce zeměkoulí“ a „Stopem se psem – do Japonska bez Japonska“ jsou svědectvím jeho životních zkušeností a inspirací pro všechny, kteří touží po dobrodružství. Kdo ví, možná se vám zrodí chuť vydat se na vlastní cestu se svým věrným čtyřnohým společníkem.

Partnerem festivalu je Prima ZOOM. Kompletní program najdete na www.neznamazeme.cz.

redakce Prima Zoom

redakce magazínu Prima Zoom

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom