23. dubna 2024 11:25
Komerční sdělení

Artritida trápí i psy. S touto jednoduchou pomůckou jim však spolehlivě ulevíte od bolesti

Naši chlupatí společníci jsou víc než “jen” domácí mazlíčci – jsou to vážení členové našich rodin. A je tedy samozřejmé, že když je postihnou zdravotní problémy, chceme udělat vše pro to, abychom jim pomohli. Díky bohu je tato pomoc dnes snazší než kdy jindy. V tomto článku se ponoříme do světa ortopedických pelíšků pro psy a prozkoumáme jejich nesčetné výhody, které vašemu čtyřnohému kamarádovi přinášejí.

Ortopedické pelíšky vs. běžné pelíšky pro psy

Čím se ortopedické pelíšky liší od těch běžných? Jedná se zejména o velikost pelíšku, speciální tvar a především použitý materiál.

Pro psy s bolestmi kloubů může být obtížné se uvelebit na klasickém pelíšku. Ortopedické pelíšky pro psy poskytují potřebnou oporu, která zmírňuje tlak na jejich klouby, a to díky středu z paměťové pěny a ergonomicky umístěným opěrkám hlavy. Váš pes se tak může pohodlně uvelebit a bez bolestí si zdřímnout.

Úleva od bolesti a podpora kloubů

Jednou z hlavních výhod, které tyto pelíšky psům přináší, je úleva od bolestí. A to platí zejména pro psy s artritidou (ale nejen pro ty).

Paměťová pěna v ortopedických pelíšcích poskytuje terapeutické odpružení jejich kloubů a svalů, čímž snižuje zátěž těchto citlivých oblastí. Díky rovnoměrnému rozložení hmotnosti a prevenci tlakových bodů poskytují tyto pelíšky bezkonkurenční pohodlí a podporují odpočinek bez bolesti.

Jakmile si pes na ortopedický pelíšek lehne, paměťová pěna se přizpůsobí jeho tělu a vytvoří podpůrnou “kolébku”, která minimalizuje zatížení kloubů. To je výhodné zejména pro větší plemena, která jsou k problémům s klouby náchylnější. Díky této úrovni podpory kloubů mohou ortopedické pelíšky výrazně zlepšit kvalitu života psa a umožnit mu volnější a pohodlnější pohyb.

Investicí do ortopedického pelíšku darujete svému čtyřnohému parťákovi pohodlí a lepší kvalitu života.

Není však jen pro psy s existujícími problémy

Ortopedické pelíšky fungují také jako prevence. Můžou tak být pro psy nejen záchranným lanem, když už je něco trápí, ale také přispět ke snížení rizika vzniku těchto problémů v pozdějším věku, když jsou ještě mladí.

Další výhody těchto pelíšků:

●      Lepší kvalita spánku – kvalitní spánek je pro celkové zdraví a pohodu psa zásadní. Psi tráví značnou část svého života spánkem, proto je investice do vhodného pelíšku důležitá. Ortopedické pelíšky kopírují přirozené kontury psího těla, což mu umožní klidný spánek. Psi, kteří klidně spí, jsou během dne čipernější, lépe se chovají a celkově se těší lepší kvalitě života.

●      Hygiena a snadná údržba – ortopedické pelíšky pro psy jsou obvykle potaženy snímatelnými a pratelnými potahy. Tato vlastnost usnadňuje údržbu a pomáhá udržovat spací prostor vašeho psa čistý a hygienický.

Udržování hygieny je s přibývajícím věkem psů stále důležitější. Starší psi mohou být náchylnější k infekcím a kožním problémům a čisté prostředí pro spaní může těmto problémům do značné míry předcházet. Navíc u psů s bolestmi kloubů nebo artritidou může docházet k inkontinenci, protože se jim špatně vstává nebo uléhá.

Investice do budoucnosti vašeho psa

Naši chlupatí přátelé si zaslouží to nejlepší a investice do ortopedického pelíšku pro psy je spolehlivým způsobem, jak zajistit jejich pohodlí, zdraví a štěstí. Výhody těchto pelíšků jsou jasné – od úlevy od bolesti a podpory kloubů přes zlepšení kvality spánku a prevenci zdravotních problémů.

Ať už máte mladé štěně, aktivního dospělého psa nebo moudrého psího seniora, ortopedický pelíšek může mít významný pozitivní vliv na jejich celkovou pohodu. Tím, že jim poskytnete potřebnou oporu a pohodlí, neinvestujete jen do pelíšku, ale také do jejich radosti, vitality a vašeho dlouhotrvajícího přátelství.

Komerční sdělení

Populární filmy na Prima Zoom