23. srpna 2024 14:10
Adam Vala

Ženu sežral krokodýl, když myla hrnce. Byly vidět jen nohy, popsal svědek

Zděšení lidé sledovali marný boj o život ženy, jíž se stalo osudným mytí nádobí.

Indonéská provincie Maluku zažila horor za bílého dne. Čtyřiapadesátiletá Halima Rahakbauw se jako každé ráno vydala k řece Wali umýt hrnce, z rutinní výpravy se ale už nikdy nevrátila. Napadl ji totiž bezmála čtyřmetrový krokodýl a starší žena neměla sebemenší šanci se útoku ubránit. Krokodýl ji navíc vtáhl pod vodu, kde ženu usmrtil a postupně jí ukousl téměř všechny končetiny.

Nečekaný útok

Incidentu, při kterém krokodýl zakousl svou obří tlamu do Haliminých nohou, aby ji následně omráčil smrtícími kotouly, si všimnul kolemjdoucí Ali Rahangmetan. „Viděl jsem, jako by někdo plaval v řece, neviděl jsem však jeho tělo. Vidět totiž byly jen nohy,“ popsal podle listu Mirror lokálním médiím. Dodal, že pro jistotu zastavil svůj vůz a šel se podívat blíž, aby se ujistil, že se skutečně jedná o člověka. „Nedokázal jsem říct, jestli je to muž, nebo žena. Byly vidět pouze nohy a střeva,“ dodal pak s dalšími detaily Rahangmetan.

V tu chvíli svědek útoku nahlásil incident policii, zalarmoval místní komunitu a společně se vydali najít krokodýla, který Halimu Rahakbauw napadnul. Pátrání nebylo nikterak složité, protože samice byla nalezena jen kousek od zmíněné řeky, bohužel stále ještě v procesu ohlodávání zbytků Halimina těla. Policisté proto neváhali, zvíře zastřelili a odtáhli jej zpět do města. Bylo jim jasné, že pokud krokodýlí samici rozříznou trup, najdou i ostatky nešťastné ženy.

Čtěte také: Horor vs. realita: Krvavou lagunu inspiroval drsný útok aligátora. Skutečný boj o přežití byl mnohem dramatičtější

„Nevím, co se stalo, ale jsem si jistá, že se to stalo,“ popsala médiím jedna z příbuzných oběti Jamia Seknun. Doplnila, že svou tetu zahlédla odcházet brzy ráno a později pak slyšela matku, jak křičí, že krokodýl někoho sežral. „Nejdřív jsem nevěděla, kdo by to mohl být, ale rázem jsem měla pocit, že by to mohla být ona,“ uzavřela pak Seknun.

Na indonéském souostroví žije asi 14 druhů krokodýlů, přičemž početná je populace extrémně velkých a násilnických krokodýlů, kterým se v tamním klimatu daří. Ochránci přírody se domnívají, že byli vytlačeni do vnitrozemí blíže k vesnicím kvůli nadměrnému rybolovu, který snížil přirozené zásoby potravy krokodýlů, a to v kombinaci se ztrátou životního prostředí v důsledku rozvoje pobřežních oblastí na farmy.

Zdroj: Mirror, Daily Mail

Video, které jste mohli minout: V Olomouci se vylíhl největší motýl na světě. Chovat doma ho může kdokoli

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský