24. května 2024 11:45

Česko zasáhnou další bouřky a lijáky. Radar ukazuje, kde bude nejhůř

Bouřkové počasí se Česku nevyhne ani tento víkend. Nejhorší bude pátek, pršet a bouřit ale má i v sobotu a v neděli.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu vydali na celý pátek výstrahu před silnými bouřkami. Na rozdíl od předchozích dnů platí na celém území Česka s tím, že bouřky budou provázet i silné přívalové deště, místy naprší až 50 mm.

Přečtěte si také: Děsivá předpověď: Počasí se zbláznilo, přijde jeden hurikán za druhým. Může za to koktejl jevů

„Srážky by se měly objevit na většině území a místy počítáme s bouřkami, které budou i silné,“ uvedl meteorolog CNN Prima NEWS Filip Smola. Padat mohou také kroupy, místy hrozí vzestupy hladin na menších tocích a lokální zatopení.

Teploty se během pátku mají pohybovat mezi 17 až 21 °C, pro Slezsko meteorologové slibují až 23 °C. Kde bude výskyt nebezpečných bouřek a jevů, které je provázejí, nejčastější, si můžete prohlédnout na našem radaru:

V sobotu se po chladném ránu s teplotami 10 až 14 °C, na západě dokonce jen kolem 8 °C, postupně během dne oteplí na příjemných 19 až 23 °C. Odpoledne se ale na většině území objeví přeháňky a místy znovu i bouřky. V neděli se bude dále oteplovat až na 25 °C, i tak ale očekávejte velkou oblačnost a místy přeháňky nebo bouřky.

Zdroj: ČHMÚ, ČTK

Video, které jste mohli minout: Západ Čech bičovaly silné bouřky

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom