Kde máte největší šanci vidět UFO? Řiďte se podle nové mapy

Pokud patříte mezi nadšence do záhad a konspirací, bude tahle mapa přesně pro vás. Díky ní totiž nebudete muset projíždět celé Spojené státy, ale rovnou se můžete vydat do míst, kde jsou pozorování UFO, s nadsázkou řečeno, denním chlebem.

Nápad vytvořit mapu, která bude zobrazovat koncentraci případů pozorování UFO nebo nověji UAP (neidentifikovaný anomální jev), měli dva zeměpisci, a do „party“ k tomu přibrali ještě výzkumníka přímo z amerického ministerstva obrany. Aby mohla mapa vzniknout, museli se prokousat daty z amerického Národního centra pro výzkum UFO.

Přečtěte si také: UFO nás na základně trápilo roky. Nešlo to vysvětlit, tvrdí americký voják o záhadné „medúze“

Něco takového ale rozhodně není jednoduchá práce. Znamená to mimo jiné protřídit celkem 98 tisíc hlášení o pozorování UFO nebo UAP, která se v archivech nashromáždila mezi lety 2000 a 2020. Tříčlennému týmu pak už zbývalo jen seřazená data zobrazit na mapě USA. A tohle je výsledek:

Horká zóna je i nad Oblastí 51

Na mapě můžete vidět v červené barvě takzvané „horké zóny“, kde se to pozorováními UFO jen hemží. Většinou jsou to spíš velké, mnohdy skoro neobydlené přírodní plochy. Ne náhodou jsou mezi nimi třeba Nevada, Nové Mexiko nebo Utah. Tam to pověstmi o mimozemšťanech jen žije. V Nevadě je proslulá Oblast 51, v Novém Mexiku se odehrál Roswellský incident a v Utahu je známá testovací a výcviková střelnice.

Mohlo by vás zajímat: Zapomeňte na Oblast 51. Oblast 52 má mít tajný tunel i mizející ranveje

Naopak modře vyznačená „studená místa“ jsou ta, kde se na UFO opravdu nevyplácí čekat. V Mississippi, Alabamě nebo Louisianě si zkrátka na něco takového podle všeho nepotrpí.

Zdroj: Scientific Reports, Axios, Daily Mail

Mohli jste minout: Slyšení o UFO: Máme nelidské biologické stopy, řekl exzpravodajec. Mluvil i o vraždách

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom