Zaříkávačka slonů

Zaříkávačka slonů

O pořadu

V thajské džungli žije slon indický již tisíce let. Jen jeho vztah s člověkem trvá 4000 let. Na začátku 20. století žilo v Thajsku přes sto tisíc slonů, dnes je jich ve volné přírodě už jen tisíc a dva a půl tisíce je drženo v zajetí. Slon indický je ohroženější než jeho africký kolega. Afrických slonů je ve světě šest set tisíc, indických pouze čtyřicet. Jejich teritorium se rozkládá mezi Indií a Vietnamem a stále se kvůli expanzi civilizace zmenšuje. Slon indický byl vždy cvičen k práci při těžbě dřeva, v zemědělství a dopravě. Dokáže si zapamatovat na 250 slovních povelů.

Velmi inteligentní sloni indičtí, jejich soužití s lidmi, záchrana slonů v přírodním parku, kde se o ně starají dobrovolníci, pevná pouta mezi člověkem a zvířetem.